Η Γενική Συνέλευση των Δαφναίων

Με πρωτοφανή συμμετοχή συμπατριωτών και φίλων, δείγμα της αγάπης των Δαφναίων για το Σύλλογό τους και του έργου που επιτελεί, την Κυριακή 13-11-2016 στην Αθήνα στο ξενοδοχείο STANLEY έγινε η τακτική Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας-Πειραιά.

Με την έναρξη της Συνέλευσης έγινε η εκλογή προεδρείου.

Μετά από πρόταση του Προέδρου του Δ.Σ. Άγγελου Καυγά εξελέγησαν η Καίτη Μαλλή ως Πρόεδρος, η Γεωργία Μακρή ως Γραμματέας και η Θεοδώρα Καυγά ως πρακτικογράφος.

Η Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, αφού ευχαρίστησε το σώμα για την τιμή που της έκανε διάβασε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

― Απολογισμός πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ.

― Οικονομικός απολογισμός

― Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

― Συζήτηση (τοποθετήσεις - προτάσεις μελών - δευτερολογία Προέδρου)

― Έγκριση ή μη των πεπραγμένων και του οικονομικού απολογισμού

― Εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε.

Κατόπιν έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο του απερχόμενου Δ.Σ. του Συλλόγου.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

Στην εισήγησή του για τον απολογισμό των πεπραγμένων του Δ.Σ. ο Πρόεδρος Άγγελος Καυγάς καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τα μέλη εκ μέρους του Δ.Σ. που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους.


ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2ετίας ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016

Ο Σύλλογός μας με το παρόν Δ.Σ. λειτούργησε ουσιαστικά και όχι τυπικά. Λειτούργησε άψογα σ’ όλους τους τομείς.

― Η εφημερίδα μας εκδίδεται ανελλιπώς και φιλοξενεί κάθε διαφορετική γνώμη και άποψη χωρίς λογοκρισία και περικοπές.

― Διατηρούμε κι ενημερώνουμε την ηλεκτρονική μας σελίδα στο διαδίκτυο η οποία είναι ανοικτή σε κάθε συμπατριώτη και φίλο του Συλλόγου.

― Οργανώνουμε ή συνδιοργανώνουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

― Το μεγαλύτερο, το πιο σημαντικό event απ’ όλα το Καρναβάλι μας του οποίου η φήμη έχει ξεπεράσει τα όρια της επαρχίας μας και όλοι το περιμένουν με ανυπομονησία.

― Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Αυγούστου, οι οποίες κάθε χρόνο γίνονται περισσότερο πλούσιες. Μάλιστα φέτος ξεπερνώντας όλοι οι φορείς τον εαυτό τους κατόρθωσαν από 3μερες να τις κάνουν 4ήμερες σε πείσμα κι αντίθετα με την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

― Οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου με την λαμπαδηδρομία την παραμονή το βράδυ στους δρόμους του χωριού που καταλήγει τελικά απέναντι στη Ράχη.

Εκεί οι λαμπαδηδρόμοι με τις δάδες τους ανάβουν το πετρόχτιστο δοξασμένο 1821 εκσφενδονίζουν στον ουρανό αμέτρητα, λαμπερά πυροτεχνήματα δημιουργώντας ένα τέλειο φωτισμένο περιβάλλον ζηλευτό από όλους.

Ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου εκτός από την παρέλαση των μαθητών των σχολείων οργανώνουμε αγώνα δρόμου 1.821 μέτρων από το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου στην πλατεία του χωριού μας με έπαθλα κύπελλο, μετάλλια για όλους τους συμμετέχοντες και χρηματικά βραβεία για τους πρώτους.

― Κάθε χρόνο την περίοδο της Αποκριάς σε κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούμε τον ετήσιο χορό μας, όπου συναντώνται συμπατριώτες κάθε ηλικίας, διασκεδάζουν με την ψυχή τους κι αισθανόμαστε όλοι για λίγο νοερά ότι βρισκόμαστε στο χωριό.

Κόβουμε την πίτα μας και μοιράζουμε δώρα, προσφορά συμπατριωτών μας επιχειρηματιών.

― Δεν λησμονούμε τις μέρες των εορτών να στολίσουμε στην κεντρική πλατεία του χωριού μας ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δένδρο, το οποίο δείχνει και είναι όμορφο και ωραίο την ημέρα αλλά και την νύχτα, συμπληρώνοντας την προχωρημένη αισθητική του τόπου μας.

― Τυπώνουμε το ετήσιο επιτραπέζιο - τοίχου ημερολόγιό μας το οποίο αντικειμενικά δεν είναι απλά ένα ημερολόγιο, αλλά κάθε φύλλο του αποτελεί ένα ξεχωριστό πίνακα ζωγραφικής.

Υπάρχουν λίγα ακόμη τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από τα μέλη μας.

― Με τη βοήθεια πολλών συμπατριωτών μας ανακαινίσαμε πλήρως το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου στην είσοδο του χωριού δείχνοντας συγχρόνως στον επισκέπτη ότι έφθασε σε τόπο όπου κυριαρχεί η πέτρα, η εμφανής πέτρα που τόσο λείπει από την Αθήνα που κατοικούμε.

― Ανακαινίσαμε τη βρύση στο Παλιοκκλήσι που φιλοδοξούμε να γίνει χώρος ξεκούρασης για τον οδοιπόρο-περιπατητή.

Πηγαίνοντας προς το Παλιοκκλήσι τώρα θα απολαμβάνουμε το εύπεπτο νερό του αλλά και το νέο του πρόσωπο σε τέτοιο βαθμό ώστε όλοι θα επιδιώκουμε την επόμενη επίσκεψη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

― Δεν ξεχνάμε κάθε χρόνο την Γ’ Λυκείου του χωριού μας για να πραγματοποιήσει την 5νθήμερη εκδρομή της.

Προσφέρουμε σημαντικό δώρο για την λαχειοφόρο αγορά στον Αποκριάτικο πετυχημένο χορό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δάφνης.

Δωρίσαμε ένα επαγγελματικό τραπέζι πινγκ-πονγκ για την νεολαία του χωριού μας που τοποθετήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο παλιό Δημαρχείο.

Όλοι να γνωρίζετε ότι κάθε συνδρομή σας, κάθε οικονομική βοήθεια αξιοποιείται σωστά.

Στο τραπέζι απέναντι που βρίσκεται ο ταμίας θα βρείτε όλες τις αποδείξεις των ετών 2013, 2014, 2015 για όσους έχετε προσφέρει οικονομικά και δεν πήρατε την ανάλογη απόδειξη.

Για το τέλος άφησα να αναφερθώ στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας. Τον βετεράνο και άξιο Αντιπρόεδρο Γιώργο Λιαρόπουλο. Την εργασιομανή Γραμματέα μας Βάσω Μαλλή, τον έντιμο Ταμία μας Δωρόθεο Λιάππη και τα εξαιρετικά ξεχωριστά μέλη μας με πρώτη την Αλεξάνδρα Θεοδωροπούλου και τους Θοδωρή Φ. Ζηρογιάννη και Σπύρο Σπηλιόπουλο οι οποίοι σε βάρος των οικογενειακών τους και προσωπικών υποχρεώσεων προσέφεραν τα μέγιστα.

Τους ευχαριστώ και τους εύχομαι τα καλύτερα.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Στη συνέρχεια διάβασε τον οικονομικό απολογισμό που είχε μοιραστεί στα μέλη.


ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Αμέσως μετά διαβάστηκε στο σώμα η έκθεση του ελέγχου των οικονομικών πεπραγμένων της περιόδου από 9-11-2014 μέχρι 12-11-2016.


ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ

Τον λόγο πήρε ο αειθαλής Δήμος Τράγκας ο οποίος εξήρε το έργο του Συλλόγου. Στη συνέχεια συνέστησε να στηθεί άγαλμα για την στρεζοβινή μάνα και να τιμάται κάθε χρόνο.

Πρότεινε να γίνονται εκδηλώσεις την Αποκριά σε κέντρα με περισσότερο ποιοτική μουσική.


ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Στη δευτερολογία του ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον φίλο Δήμο Τράγκα για τις προτάσεις του.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο Σύλλογος δεν σταματά, συνεχίζει όλες τις εκδηλώσεις του και θέλει να τις εμπλουτίσει με άλλες.

Η Δάφνη ήταν και παραμένει μεγάλο κι ωραίο παραδοσιακό χωριό. Οι Δαφναίοι που μένουν στην Περιφέρεια της Αττικής είναι πάρα πολλοί κι έχουμε τη δυνατότητα αλλά είναι και χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανό κύτταρο τον ιστορικό μας Σύλλογο.

Τη Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Παΐων Παναγιώτης Λάππας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Σπηλιόπουλος, ο π. Δήμαρχος Νίκαιας Βασίλης Τράπαλης, ο τ. Βοηθός Δημάρχου Ανδρέας Παϊκόπουλος, ο π. Πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Ζηρογιάννης και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Σκοταναίων Σταύρος Μουγγολιάς.


ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Μετά το πέρας των συζητήσεων και της δευτερολογίας του Προέδρου η Πρόεδρος της Συνέλευσης ζήτησε από το σώμα την έγκριση ή μη του απολογισμού των πεπραγμένων και του οικονομικού απολογισμού.

Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε τα πεπραγμένα του απερχόμενου Δ.Σ. και τον οικονομικό απολογισμό.


ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

Μετά την ψήφιση του Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού άρχισε η ψηφοφορία για το νέο Δ.Σ. και την Ε.Ε.

Ψήφισαν 216 μέλη του Συλλόγου.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

Α) Για την Ε.Ε. εξελέγησαν τακτικά μέλη με τη σειρά οι:

Αναστάσιος Κοροντζής

Χαράλαμπος Λάππας

Θεοδώρα Μακρή


Β) Για το Δ.Σ. εξελέγησαν και συγκροτήθηκαν σε σώμα την Τετάρτη (16-11) στα γραφεία του Συλλόγου, Θεμιστοκλέους 4 στην Αθήνα, οι εξής:

Πρόεδρος: Καυγάς Άγγελος

Αντιπρόεδρος: Κοροντζής Τρύφων

Γραμματέας: Μαλλή Βάσω

Ταμίας: Λιάππης Δωρόθεος

Μέλη: Λιαρόπουλος Γεώργιος

Θεοδωροπούλου Αλεξάνδρα

Ζηρογιάννη Αθανασία