ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΑΓΡΙΔΙΩΤΩΝ

Νέο διοικητικό συμβούλιο στο σύλλογο Αγριδιωτών


Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει σκόπιμο να σας ενημερώσει για τις θέσεις και τον προγραμματισμό των ενεργειών του, όπως συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν από την Τακτική Γενική Συνέλευση.

Την 22-1-2017 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που επέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Η Συνέλευση διεξήχθη σε συναινετικό κλίμα. Η παρουσία των συμπατριωτών μας ήταν εντυπωσιακή (περίπου 80 άτομα).

Ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Σωτήριος Φωτόπουλος έκανε εκτενή ανάλυση των δραστηριοτήτων του Συλλόγου. Εργάστηκε για το χωριό αντιμετωπίζοντας δύσκολες καταστάσεις και διλήμματα κατά την διάρκεια της θητείας του και επιβραβεύτηκε από την Γενική Συνέλευση. Τον ευχαριστούμε, και εμείς που συμπορευτήκαμε μαζί του, για τις υπηρεσίες του και το έργο που επιτελέστηκε την τελευταία 8ετία κρατώντας την δήλωσή του ότι θα εξακολουθήσει να είναι κοντά στον Σύλλογο.

Διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης τα έσοδα είχαν πτωτική πορεία. Τα μέλη όμως ανταποκρίθηκαν και εισπράχθηκαν συνδρομές ύψους 790 € με αποτέλεσμα το σύνολο των ταμειακών μας διαθεσίμων να ανέρχεται σήμερα σε 1.100€.


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

  • Πρόεδρος: Παπασπηλιωτόπουλος Σωτήριος
  • Αντιπρόεδρος: Χρυσανθόπουλος Αριστείδης
  • Γενικός Γραμματέας: Κουρής Ανδρέας
  • Ταμίας: Μαραγκός Παναγιώτης
  • Μέλη: Σφυρή κατερίνα, Ασημακοπούλου Μήνα, Δημητρακόπουλος Γεώργιος, Μπέκιος Παναγιώτης και Καλογήρου Βασίλειος.


Εξελεγκτική Επιτροπή: Τσιόλια – Μπούρα Ξένια, Φωτοπούλου – Μακρή κατερίνα.

Έγινε σημαντική ανανέωση με νέα μέλη κατά 64% και παλαιά σε ποσοστό 36%. ( Ποσοστά κατά Άνδρες 64% και Γυναίκες 36%.)


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ 2017

  1. Να στηρίξουμε το πολιτιστικό μας κέντρο (κάλυψης δαπανών συντήρησης, cosmotetv).
  2. Να διαμορφωθεί πλατεία στην Κρύα Βρύση μετά από την δωρεά του οικοπέδου της Χαρίκλειας και Παναγιώτη Μαραγκού στους οποίους και εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες.
  3. Να γίνουν ήπιες αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις ανάπλασης της παιδικής χαράς. Να εξασφαλίσουμε ασφαλή ενασχόληση των μικρών παιδιών που με τις φωνές τους δίνουν χρώμα και ζωντάνια στο χωριό μας.ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Θα συνεργαστούμε με τους φορείς (Δήμο, Κοινότητα, τοπικό σύλλογο), καθώς και με τους συμπατριώτες, διεκδικώντας το μέγιστο δυνατό.ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Λάκη και Νίκο Λουρίδα καθώς και στον Χρήστο Σταυρούλια, οι οποίοι παραχώρησαν μέρος των οικοπέδων τους για την διευκόλυνση διέλευσης των οχημάτων της άνω γειτονιάς προς τον κεντρικό δρόμο, καθώς και στον κ. Παναγιώτη Τσιόλια για την προσφορά της πίτας.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους νέους του χωριού μας που με την πρώτη ευκαιρία βρίσκονται εκεί χειμώνα ή καλοκαίρι δίνοντας ζωή και ζωντάνια στον τόπο των παππούδων τους.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ            ΚΟΥΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ανακατασκευή της Πλατείας

μας ενημερώνουν οι σύλλογοι

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανακατασκευή της πλατείας του χωριού μας. Ευχόμαστε και αυτό είναι εφικτό, να γίνει ένας χώρος “σήμα κατατεθέν” για το χωριό μας. Χρόνια τώρα είχαμε τον καημό να γίνει καθώς είχε πάθει καθίζηση και είχε διαβρωθεί, αλλά ο κ. Φιλιππόπουλος ως Δήμαρχος τότε της Αροανίας, αγρόν ηγόραζε… 

Δεν ήθελε να γίνει, για λόγους που εκείνος μόνον ξέρει.

Εμείς όμως δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια. Το προσπαθήσαμε και με Δήμαρχο τον κ. Λαζουρά το κατορθώσαμε. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμαρχο Λαζουρά, γιατί ξέρει και κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

. Με πρωτοβουλία του Προέδρου του χωριού και των συλλόγων του χωριού, συνδέθηκε το νερό του Τσιρογιάννη και ήρθε στον κεντρικό δρόμο, όπου τοποθετήθηκε η βρύση της πλατείας. Έτσι θα μπορούμε να πίνουμε κρυστάλλινο κρύο νερό τρεχούμενο, όχι μόνο εμείς αλλά και οι περαστικοί. Ο σκοπός όλων μας είναι  να γίνει εκεί ένας χώρος αναψυχής με παγκάκια εκατέρωθεν κάτω από τις βαθύσκιωτες αιωνόβιες καστανιές. 

Οι σύλλογοι έχουν προγραμματίσει επίσης να διαπλατυνθεί χώρος στην Κρύα Βρύση, ώστε να γίνει ο χώρος αυτός χώρος της καλοκαιρινής μάζωξης των επισκεπτών του χωριού, απολαμβάνοντας φύση και κατάκρυο νερό.
Στις 16 Οκτωβρίου έγινε η γιορτή του κάστανου στο χωριό μας για πρώτη φορά βέβαια φέτος. Ως αρχή, πήγε πολύ καλά.

Υποσχόμεθα ότι, αν είμαστε καλά του χρόνου θα γίνει ακόμα καλύτερα και η διαδικασία θα είναι πολύ πιο ωραία. Το Αγρίδι σημειωτέον διαθέτει δύο δάση με καστανιές και βέβαια άφθονα κάστανα. Ένα στο χωριό και το άλλο στο Παλιοχώρι. Αυτά λοιπόν θα έχουμε σαν αρχή να ξεκινήσουμε από του χρόνου μια γιορτή που να ευχαριστιέται ο καθένας που θα έρθει, αλλά και εμείς οι χωριανοί.

Εν όψει των Αγίων ημερών των Χριστουγέννων και τον ερχομό του νέου έτους 2017 οι σύλλογοι του χωριού εύχονται σ’ όλους: «Χρόνια πολλά, υγεία και ευτυχία. Ο καινούργιος χρόνος να φέρει κάθε καλό στους ανθρώπους».

Οι σύλλογοι του χωριού