Διαβάστε ακόμη:Νέα του Δήμου Καλαβρύτων:  Οι Έλληνες της Διασποράς και το 1821  - Του Γεωργίου Α. Λαζουρά Δημάρχου Καλαβρύτων


Μουσείο Ολοκαυτώματος: Πολιτιστικές διαδρομές - Εφαρμογές ψηφιακής ξενάγησης


Α.Ε. Καλαβρύτων: Απορρίφθηκε η ένσταση κατά της ΑΕΚ - Την είχε υποβάλλει ο ¨Α.Ο. Δήμος Διακοπτού¨ 


Σκακιστικός όμιλος ΣΕΠΟΚΕ: Οι κερδοφόροι λαχνοί 


Οδοντωτός: Το λεύκωμα για τα 120 χρόνια λειτουργίας του Οδοντωτού


Παγκαλαβρυτινή: Η ετήσια γενική συνέλευση


Χιονοδρομικό: Νέος χάρτης του χιονοδρομικού


Καλλιμανοπούλειο: Η αντικαρκινική στο Καλλιμανοπούλειο


Αγρίδι: Το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου


Βουραϊκός: Διάκριση παγκοσμίου εμβέλειας για την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου


Δάφνη: Η γενική συνέλευση των Δαφναίων


Μάνεσι: Το παλιό σχολείο


Λυκούρια: Στη Χελωνοσπηλιά και φέτος!


Τουρλάδα: Παρόντες όπως οφείλουμε στην Φροξυλιά


Περιφέρεια: Οι δασικοί χάρτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο


Οι Ταξιδευτές της Πρόζας: Συνάντηση με το δήμαρχο Πατρών


Νοσοκομείο:  Βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας


Σειρές: Η τακτική γενική συνέλευση


Καμενιάνοι: Γιόρτασε και πάλι το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του ΧρυσόστομουΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ


Για τα πιστοποιητικά Δημοτολογίου

Ανακοινώνεται, ότι, σύμφωνα με το νόμο και το υπ’ αριθμ. πρωτ. ΤΑΔΚ 1325/6-12-2016, έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, τα πιστοποιητικά δημοτολογίου, εκδίδονται, ΜΟΝΟ, από την Κεντρική Υπηρεσία Δημοτολογίου, στην έδρα του Δήμου μας, στα Καλάβρυτα (Δημαρχείο Καλαβρύτων – Ευσεβίου Κηπουργού, αριθμ. 6).

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών μας, ανακοινώνουμε ότι, εφεξής, πιστοποιητικά δημοτολογίου θα χορηγούνται:

1. Από την έδρα του Δήμου μας, στα Καλάβρυτα (Δημαρχείο – Ευσεβίου Κηπουργού, αριθμ. 6).

2. Από τα τέσσερα (4) Κ.Ε.Π. του Δήμου μας, στα Καλάβρυτα, στην Κλειτορία, στη Δάφνη και στα Τριπόταμα.

3. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μας, μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και στα Δημοτικά καταστήματα της Κλειτορίας, της Δάφνης και των Τριποτάμων, οι οποίες, στη συνέχεια, θα προωθούνται στην έδρα του Δήμου μας, στα Καλάβρυτα, για την έκδοση του αιτούμενου πιστοποιητικού, το οποίο, θα παραλαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι, την επόμενη ημέρα, από τον τόπο κατάθεσης της αίτησής τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

  • 2:09

ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑΧορήγηση υποτροφιών

Το Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Σοφιανοπούλειο Κληροδότημα» θα χορηγήσει σύμφωνα με το 8/6/2017 πρακτικό του και σύμφωνα με την παρούσα οικονομική του κατάσταση, και τις διατάξεις του άρθρου 56 του Ν. 4182/2013 και του άρθρου 2 του Οργανισμού του Κληροδοτήματος που εγκρίθηκε με το ΦΕΚ 73 6/5/1957 και την υπ’ αριθμ. 1243/2014 απόφαση του Εφετείου Αθηνών για το Ακαδημαϊκό έτος 2017 2018 δυο (2) υποτροφίες για συνέχιση σπουδών σε ελληνικά πανεπιστήμια και στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει:

  • Να έχουν ελληνική ιθαγένεια

  • Να είναι ικανοί και ηθικοί, των οποίων ο ένας γονέας τουλάχιστον να είναι δημότης από τον Ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο Καλαβρύτων και των τοπικών αυτού κοινοτήτων με προτεραιότητα στους νέους των οποίων ο ένας τουλάχιστον γονέας κατάγεται από την τοπική κοινότητα Αροανίας, οι οποίοι θα προτιμώνται κάθε φορά που θα χορηγείται υποτροφία.


Το μηνιαίο ποσό της υποτροφίας ορίζεται στα τριακόσια (300) ευρώ για κάθε υπότροφο.

Η καταβολή των υποτροφιών θα αρχίσει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2017 (διάρκειας 10 μηνών από 01-09-2017 έως 30-06-2018) και θα είναι ετήσιες με δικαίωμα να επαναχορηγηθούν στα ίδια πρόσωπα υπό τις ίδιες προϋποθέσεις. εφόσον δηλαδή θα έχουν καλή επίδοση στις σπουδές τους και θα προάγονται κανονικά στα έτη φοιτήσεως τους αλλιώς η υποτροφία θα διακόπτεται

Οι υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους προς το Σοφιανοπούλειο Κληροδότημα που εδρεύει στην οδό Μαιάνδρου 23, Τ.Κ. 11528 Αθήνα Τηλ.- 2107249460 από 15 Σεπτέμβριου 2017 έως 30 Οκτωβρίου 2017.

Οι αιτήσεις θα συνοδεύονται από τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Πιστοποιητικό γεννήσεως από το οποίο θα προκύπτει η ελληνική ιθαγένεια, καθώς και ο τόπος καταγωγής του υποψηφίου ή των γονέων του ή τουλάχιστον ενός εκ των γονέων

  2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

  3. Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ότι έχει εγγραφεί και φοιτά σε τμήμα ανώτατης πανεπιστημιακής σχολής της χώρας από τις άνω σχολές σύμφωνα με το καταστατικό του ιδρύματος.

  4. Απόσπασμα ποινικού μητρώου

  5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 του υποψηφίου με την οποία θα δηλώνεται ότι δεν έλαβε ούτε λαμβάνει υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από άλλη κληρονομιά, κληροδοσία ή δωρεά και ότι δεν έχει εκπέσει λόγω υπαιτιότητας του από υποτροφία που του είχε απονεμηθεί.


Αν οι υποψήφιοι είναι πάνω από δύο, η διαδικασία επιλογής θα παραπέμπεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Αχαΐας.

Η προκήρυξη θα δημοσιευθεί σε μια εφημερίδα του δήμου Καλαβρύτων και σε μια ημερήσια εφημερίδα της Αθήνας. Θα αποσταλεί επίσης για ανάρτηση σε εμφανές σημείο του δημοτικού καταστήματος του δήμου Καλαβρύτων.

Η Αντιπρόεδρος


Σοφιανοπούλειο Κληροδότημα
Μαιάνδρου 23
11528 Αθήνα

Τηλ. – Φαξ 2107249460

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί μια αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο προς την κατάκτηση της γνώσης.
Σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα εύχομαι ολόψυχα υγεία, ψυχική δύναμη, επιμονή αλλά και πίστη στον καθημερινό και κοπιώδη αγώνα σας για την πραγμάτωση κάθε εκπαιδευτικού στόχου.

Η παιδεία είναι διαχρονικά η σημαντικότερη επένδυση κάθε ανθρώπου και ειδικά των νέων. Για να δώσει όμως καρπούς απαιτείται οργάνωση, επιμέλεια, εργατικότητα, προσήλωση στο στόχο. Αυτά αποτελούν τα ασφαλέστερα εχέγγυα για την προσωπική πρόοδο αλλά και για την εθνική προκοπή και ευημερία, που τόσο έχει ανάγκη ο χειμαζόμενος τόπος μας. Και ευελπιστώ ότι η νέα γενιά, η οποία σήμερα ξεκινά το σχολείο θα αποτελέσει το φωτεινό μέλλον που θα μας απαλλάξει από το ζοφερό παρόν.

Μέσα από αυτό το σκεπτικό και έχοντας επίγνωση της ευθύνης που αναλογεί στη Δημοτική Αρχή και σε εμένα προσωπικά ως Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών, δεσμευόμαστε να στηρίξουμε υλικά και ηθικά κάθε προσπάθεια που αφορά την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου μας.

Εύχομαι λοιπόν, αρχικά στους μαθητές μας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και ακολούθως στους εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες δύναμη, υπομονή και πίστη για την υλοποίηση των στόχων τους.

Ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών και

Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Καλαβρύτων,

Νίκος Μαγκαφάς

Φωτογραφία απ την περσινή “Γιορτή Παιδείας” που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών * Δροβολοβιτών *Δεσινιωτών στο Δεσινό.Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου θα επαναλάβει την άριστη αυτή ενέργεια στις 26 Σεπτεμβρίου 2017 και πάλι στο Δεσινό που πανηγυρίζει στον ομώνυμο ναό της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.Θα βραβευθούν οι αριστεύσαντες μαθητές του Γυμνασίου Ψωφίδας.
Συγχαίρουμε και ευχόμαστε καλή επιτυχία.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ


Ρύθμιση οφειλών


Μέχρι και σε 100 δόσεις, οι, ευνοϊκές ρυθμίσεις, οφειλών, προς το Δήμο Καλαβρύτων, από σήμερα μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2017

Ανακοινώνεται, ότι, σύμφωνα με το άρθρο 52 του πρόσφατου νόμου 4483/2017 (ΦΕΚ Α΄107/31-7-2017), όσοι έχουν οφειλές προς το Δήμο Καλαβρύτων και τα νομικά του πρόσωπα, που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν, μέχρι και την 31 Σεπτεμβρίου 2017, μπορούν να υποβάλουν, από σήμερα και μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2017, το αργότερο, αίτηση, στο Δήμο Καλαβρύτων (Δημαρχείο στα Καλάβρυτα ή στις, κατά τόπους, Δημοτικές Ενότητες Κλειτορίας, Αροανίας και Παΐων) και να τις ρυθμίσουν και να τις καταβάλλουν, μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή, από τις προσαυξήσεις, τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής και τα πρόστιμα, ως εξής:

α) αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%),

β) αν εξοφληθούν σε δύο (2) έως είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό

(80 %),

γ) αν εξοφληθούν σε εικοσιπέντε (25) έως σαράντα οκτώ (48) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%),

δ) αν εξοφληθούν σε σαράντα εννέα (49) έως εβδομή­ντα δύο (72) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%),

ε) αν εξοφληθούν σε εβδομήντα τρεις (73) έως εκατό (100) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%).

Η ρύθμιση αυτή, καταλαμβάνει όλες τις οφειλές οφειλετών προς το Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα και είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή, αφού προβλέπει εξόφληση των οφειλών σε μέχρι και 100 μηνιαίες δόσεις και μεγάλες απαλλαγές από προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Καλούμε, όλους, όσους έχουν οφειλές προς το Δήμο Καλαβρύτων και τα νομικά του πρόσωπα, να εκμεταλλευθούν και να αξιοποιήσουν την ευνοϊκή, αυτή, ρύθμιση και να σπεύσουν να προσέλθουν και να καταθέσουν αιτήσεις για υπαγωγή των οφειλών τους στη ρύθμιση, το αργότερο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων για ρύθμιση, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2692360426, 422 (Καλάβρυτα), 2692051670 (Τριπόταμα), 2692360600 (Δάφνη), 2692360520, 2692360516 (Κλειτορία).

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο 52 του ν. 4483/2017.

Άρθρο 52

Ρυθμίσεις οφειλών προς Ο.Τ.Α. α' βαθμού

1. Οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος, μπορούν, κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη προς την αρ­μόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του οικείου δή­μου ή του νομικού προσώπου αυτού, να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθε­σμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, ως εξής:

α) αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%),

β) αν εξοφληθούν σε δύο (2) έως είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό

(80 %),

γ) αν εξοφληθούν σε εικοσιπέντε (25) έως σαράντα οκτώ (48) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%),

δ) αν εξοφληθούν σε σαράντα εννέα (49) έως εβδομή­ντα δύο (72) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%),

ε) αν εξοφληθούν σε εβδομήντα τρεις (73) έως εκατό (100) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%).

2. Στη ρύθμιση της παραγράφου 1 μπορούν, επίσης, να υπαχθούν και οφειλές που κατά την ημερομηνία υπο­βολής της αίτησης:

α) τελούν σε αναστολή, διοικητική ή εκ του νόμου ή

β) έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκό­λυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των ευεργετημάτων της προηγούμενης ρύθμι­σης και χωρίς η υπαγωγή τους να συνεπάγεται επιστρο­φή καταβληθέντων ποσών,

γ) δεν έχουν βεβαιωθεί, λόγω του ότι εκκρεμεί για αυτές δικαστική αμφισβήτηση σε οποιοδήποτε βαθμό εφόσον, στην τελευταία περίπτωση, ο οφειλέτης πα­ραιτηθεί από τα ασκηθέντα ένδικα βοηθήματα ή μέσα. Αν με το ένδικο βοήθημα είχε υποβληθεί και αίτημα συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς, η ανωτέρω πα­ραίτηση καταλαμβάνει και το αίτημα αυτό. Βεβαίωση της γραμματείας του δικαστηρίου, όπου εκκρεμούσε η υπόθεση, ότι έχει υποβληθεί παραίτηση, επισυνάπτεται στην αίτηση υπαγωγής στην ρύθμιση.

3. Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμι­ση υποβάλλεται το αργότερο εντός τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.

4. Η ρύθμιση χορηγείται με απόφαση που εκδίδεται από τα αρμόδια κατά περίπτωση όργανα της παραγρά­φου 2 του άρθρου 170 του Κώδικα Δήμων και Κοινο­τήτων.

5. Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες πλην της τε­λευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων. Κάθε δόση πλην της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μι­κρότερη των είκοσι (20) ευρώ.

6. Η ρυθμιζόμενη οφειλή εξοφλείται εφάπαξ ή η πρώ­τη δόση της καταβάλλεται εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης για υπα­γωγή στη ρύθμιση, διαφορετικά η αίτηση θεωρείται ως μη υποβληθείσα. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέ­χρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.

7. Η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης από την επομένη της ημέρας που όφειλε αυτή να καταβληθεί.

8. Εφόσον ο οφειλέτης, σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης, εξοφλήσει εφάπαξ τις υπόλοιπες δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών, παρέχεται απαλλαγή κατά ποσο­στό επί του εναπομείναντος ποσού των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων, ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων που τελικά διαμορφώνεται, με αντίστοιχη τροποποίηση της απόφασης του αρμόδιου οργάνου της παραγράφου 4.

9. Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, εφόσον δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις δέσμευσης χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας από άλλη αιτία και ο οφειλέτης έχει καταβάλει:

α) το πέντε τοις εκατό (5%) της ρυθμιζόμενης οφειλής του, για οφειλή μέχρι πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ,

β) το δέκα τοις εκατό (10%) της ρυθμιζόμενης οφειλής του, για οφειλή από πέντε χιλιάδες και μηδέν ένα (5.000,01) μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ,

γ) το είκοσι τοις εκατό (20 %) της ρυθμιζόμενης οφειλής του, για οφειλή δέκα χιλιάδες (10.000,01) ευρώ και πάνω, ο δήμος προβαίνει σε εντολή άρσης της δέσμευσης αυτής προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και σε εντολή για επαναδέσμευση αυτής σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής έστω και μίας εκ των δόσεων.

Με την καταβολή της πρώτης δόσης αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων με την προϋπόθεση ότι η εκτέλεση αφορά μόνο χρέη που ρυθμίζονται με τις διατάξεις αυτού του άρθρου. Η αναστολή αυτή δεν ισχύει για κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων ή έχουν εκδοθεί οι σχετικές παραγγελίες, τα αποδιδόμενα όμως ποσά από αυτές λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη δόσης ή δόσεων της ρύθμισης, εφόσον δεν πιστώνονται με άλλες οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί. Στις περιπτώσεις του προηγούμενου εδαφίου είναι δυνατή κατόπιν αίτησης του οφειλέτη η άρση της κατάσχεσης στα χέρια τρίτων, εφόσον εξοφληθεί το 25% της οφειλής που έχει υπαχθεί στη ρύθμιση. Ποσά που αποδίδονται από επιβληθείσες κατασχέσεις στα χέρια τρίτων πέραν του ανωτέρω ποσοστού δεν επιστρέφονται. Αν ο οφειλέτης απολέσει το ευεργέτημα της ρύθμισης, τα μέτρα που έχουν ανασταλεί συνεχίζονται.

10. Η παραγραφή των οφειλών, για τις οποίες υποβάλλεται αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση, αναστέλλεται από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης αυτής και για ολόκληρο το χρονικό διάστημα που αφορά η ρύθμιση, ανεξαρτήτως καταβολής οποιουδήποτε ποσού και δεν συμπληρώνεται πριν παρέλθει ένα (1) έτος από την ημερομηνία καταβολής της τελευταίας δόσης αυτής.

11. Πρόσωπα που ευθύνονται, μαζί με τον οφειλέτη, για την καταβολή μέρους της οφειλής μπορούν να υπα­χθούν στη ρύθμιση μόνο για το μέρος αυτό.

12. Η ρύθμιση της οφειλής καταργείται, με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρχικής βεβαίω­σης και την άμεση επιδίωξη της είσπραξής του με όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα, εάν ο οφειλέτης:

α) δεν καταβάλλει τρείς (3) συνεχόμενες δόσεις ή κα­θυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης για χρο­νικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών (3) μηνών,

β) δεν υποβάλει στο δήμο τις προβλεπόμενες δηλώ­σεις για την επιβολή του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων και του τέλους παρεπιδημούντων, μετά των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. και του εκκαθαριστικού Φ.Π.Α.,

γ) έχει υποβάλει αναληθή στοιχεία προκειμένου να του χορηγηθεί η ρύθμιση.


ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ


Επαναλειτουργεί η σχολική βιβλιοθήκη


Επαναλειτουργεί η σχολική βιβλιοθήκη, η οποία έμεινε κλειστή τα τελευταία χρόνια λόγω των προβλημάτων της υποστελέχωσης των σχολείων. Η λειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο σχολείο. Ειδικά τα τελευταία χρόνια καθώς στα αναλυτικά προγράμματα των σχολείων έχουν ενταχθεί μαθήματα όπως οι ερευνητικές και δημιουργικές εργασίες, η υλοποίηση των οποίων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με επιτυχία χωρίς την ύπαρξη βιβλιοθήκης. Στο πλαίσιο αυτών των μαθημάτων είναι άκρως απαραίτητη αλλά και ουσιαστική η επίσκεψη των παιδιών στη βιβλιοθήκη γιατί μαθαίνουν να συλλέγουν, να κρίνουν και να επιλέγουν τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να εκπονούν τις εργασίες τους. Επίσης, η βιβλιοθήκη μας κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων ή των κενών, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να παίζουν σκάκι, επιτραπέζια παιχνίδια, να διαβάζουν και να «γυμνάζονται» πνευματικά αλλά και να χαλαρώσουν. Τέλος μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας χρησιμοποιούν τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολικού μας συγκροτήματος. Τους ενημερώνουμε ότι είναι διαθέσιμη για αυτούς από την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.


Για την ευχάριστη αυτή εξέλιξη θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη σχολική επιτροπή του Δήμου Καλαβρύτων και ειδικά τον πρόεδρο Ν. Μαγκαφά. Προτείνουμε και ελπίζουμε σε μια μονιμότερη συνεργασία για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης του Σχολικού Συγκροτήματος «ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ» καθώς δεν υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή άλλη βιβλιοθήκη σε λειτουργία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, επίσης, και πολλούς συμπατριώτες μας για τη δωρεά βιβλίων από τις προσωπικές τους συλλογές, αλλά και να επισημάνουμε την συνεχή ανάγκη εμπλουτισμού με νέα βιβλία.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την αδιάκοπη συνεργασία τον κ. Χρίστο Φωτεινόπουλο ο οποίος ως παλιός υπεύθυνος της βιβλιοθήκης μας δίνει την πολύτιμη βοήθειά του και τις γνώσεις του γύρω από την καλύτερη οργάνωση της βιβλιοθήκης, οπότε του το ζητήσουμε.  

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


Ένα μεγάλο ταξίδι στην γνώση ξεκινά

«Σήμερα ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι στον κόσμο της γνώσης. Πρέπει όλοι να είναι ενωμένοι στον κοινό αγώνα κατάκτησης της, για ένα ανέσπερο αύριο. Μαθητές, εκπαιδευτικοί , γονείς αρχίζουν πολύμηνη μάχη μέσα σε συνθήκες δύσκολες.

Όμως στον δύσβατο δρόμο της μάθησης , εμείς ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είμαστε αρωγοί , ώστε να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους τα προβλήματα που ανακύπτουν και να μην αποτελούν τροχοπέδη, για την σχολική κοινότητα», αυτό σημειώνει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας τονίζει: «Η νέα γενιά αποτελεί το μέλλον, το αύριο αυτής της χώρας , γι΄αυτό θα βρεθούμε στο πλευρό των μαθητών, τον γονιών και των εκπαιδευτικών, και θα δώσουμε μάχες για την βελτίωση των εκπαιδευτικών υποδομών της, αλλά και για τη διασφάλιση μιας δωρεάν δημόσιας Παιδείας που θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες μάθησης σε όλους.

Εύχομαι από καρδιάς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!».

Εδώ... Καλάβρυτα!


Ακούστε το ενημερωτικό δελτίο της ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ με τα νεότερα από την ιδιαίτερη πατρίδα μας. Περισσότερα...

ΣΕΠΟΚΕ


Σκακιστικό σκίτσο 2017


Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), διοργανώνει στις 16-17/12/2017 τον “5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ (ΣΕ ΟΛΟΥΣ) ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΣΚΙΤΣΟΥ”.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
Τόπος και χρόνος διεξαγωγής:Καλάβρυτα, Σάββατο 16/12 (απόγευμα)-Κυριακή 17/12/2017.
Χώρος: Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων (ΚΕΔΙΚ).
Δικαίωμα συμμετοχής: Ελεύθερο για όλες και όλους, χωρίς παράβολο (δωρεάν). Γίνονται δεκτές Δημιουργίες από Μαθητές/Σπουδαστές/Φοιτητές/Ερασιτέχνες/Επαγγελματίες (με επιμέρους έπαθλα), καθώς και από Σχολεία ή Σχολές όπου διδάσκεται η Ελληνική γλώσσα.
Θεματολογία: Σκακιστική (Προσωπογραφία-Σκακιέρα-Πιόνια-Παρτίδα-Τοπογραφία κλπ.) κατά προτίμηση σε συσχέτιση με το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα του 1943.

Διαστάσεις Σκίτσου: Μέγεθος Α4 (Φωτοτυπικού), 21cm X 29cm.
Χρώμα: Ασπρόμαυρο (μολύβι, πενάκι, κάρβουνο, μαρκαδόρος).
Τύπος χαρτιού (ελεύθερη επιλογή ανάμεσα σε):
a. Γραφής 90 γραμμαρίων (Α4 υπολογιστή) – 200 γραμμαρίων (χαρτονάκι).
b. Schoeller (ελευθέρου σχεδίου) ματ ή γυαλιστερό, 150 ή 200 γραμμαρίων.
c. Στρατσόχαρτο (ειδικής υφής).d. Σχεδίου υπόλευκο 90 – 240 γραμμαρίων, για μολύβι ή πενάκι.

Στοιχεία:Εντός του πλαισίου, πρέπει να αναγράφονται, με τον ίδιο τρόπο γραφής τα κάτωθι: 'Καλάβρυτα 2017' (πάνω αριστερά) και ονοματεπώνυμο ή υπογραφή ή ψευδώνυμο (κάτω δεξιά).

Κάθε καλλιτέχνης, δικαιούται συμμετοχής με μία (1) αδημοσίευτη-πρωτότυπη Δημιουργία. 10. Τρόποι αποστολής: Ταχυδρομικά (μέσω ΕΛΤΑ), συστημένα και με απόδειξη παραλαβής, στη διεύθυνση: ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (ΣΕΠΟΚΕ), Υπ' όψιν Προέδρου Δρ Ν. Χ. Ραζή, ΤΚ 25001 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΑΧΑΪΑΣ. Στα στοιχεία αποστολέα, παράκληση είναι να αναγράφονται: ονοματεπώνυμο και πλήρης διεύθυνση, ενώ και εντός του φακέλου και όπισθεν του έργου ΕΠΙΣΗΣ να σημειώνεται η ιδιότητα (αναλυτικά), τηλέφωνα επικοινωνίας, e mail και ΦΑΞ. Επιθυμητή, είναι η επιπλέον (και όχι υποχρεωτική ή αποκλειστική) ηλεκτρονική αποστολή του σκαναρισμένου έργου, στην ηλεκτρονική Διεύθυνση του Ομίλου (dr.n.x.razis.g.p@gmail.com).

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής: Δευτ.20 Νοεμβρίου 2017 (σφραγίδα Ταχυδρομείου). Τα έργα ΔΕΝ θα επιστραφούν και πιθανώς να χρησιμοποιηθούν για προβολή προσεχών Διαγωνισμών.

ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ

Γλέντησαν και εφέτος!

Με μεγάλη συμμετοχή και κέφι πραγματοποιήθηκαν και εφέτος οι  εκδηλώσεις από το πολιτιστικό σύλλογο Γουμενισσας, ξεκινώντας με την θεατρική παράσταση του καραγκιόζη, με την πεζοπορία στην Παναγία Πλατανιώτισσα, με βραδιά καραόκε, τουρνουά δηλωτής, έκθεση παλαιάς φωτογραφίας και με αποκορύφωση το συναπάντημα απανταχού Γουμενισσανων που έδωσε την ευκαιρία στους χωριανούς να ξανασμίξουν, να ανταλλάξουν ευχές και να διασκεδάσουν μέχρι πρωίας .

Ο πρόεδρος του συλλόγου Μαυροπούλης Μανώλης καλοσωρίσε τους χωριανούς λέγοντας :

"Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στο ετήσιο συναπάντημα του χωριού μας, καθώς για μια ακόμη φορά συνεπείς στο ραντεβού μας κατορθώσαμε να βρεθούμε .

Θεσμός πια η σημερινή ημέρα. Ας ξεχάσουμε έννοιες και προβλήματα και ας διασκεδάσουμε ανταμώνοντας φίλους και γνωστούς. Αρχικά να σας ευχαριστήσουμε για την ενεργό και πολύτιμη συμμετοχή σας στα πολιτιστικά δρώμενα του συλλόγου τα οποία φέτος όπως και κάθε χρόνια υλοποιήθηκαν με επιτυχία .

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως θεμέλιος λίθος της εποχής μας είναι ο πολιτισμός, οι αξίες και οι παραδόσεις. Εδώ ακριβώς έγκειται και ρόλος του συλλόγου, ο οποίος αποβλέπει στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του χωριού "

Κλείνοντας, μια σύντομη ανασκόπηση της πορείας του συλλόγου τη χρόνια που πέρασε,ευχαριστούμε τους χορηγούς και το δήμο Καλαβρυτων που χωρίς την ιδιαίτερη βοήθειά τους δε θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε τα σχέδια μας και τα παιδιά του συλλόγου που ακούραστα προσφέρουν τη βοήθειά τους και αποτελούν την ψυχή του συλλόγου."